Ájurvédikus elixírek természetes előállítása
A növényi elixírek előállítása pontosan úgy történik, ahogyan azt a klasszikus ayurvédikus szövegek leírják. Alapjuk a nagyra becsült ájurvédikus gyümölcs, az Amalaki, amely nagy mennyiségű antioxidánst és C-vitamint tartalmaz. Az Amalaki gyümölcsöt először forró vízbe merítik, hogy a tápláló gyümölcshúst elválasszák a magtól. Ezután tucatnyi növény részének keverékéből gyógynövény főzetet készítenek, amelyet az Amalaki gyümölcs puha húsával kevernek össze. Az ezt követő további melegítés során a felesleges vizet elpárologtatják, amíg a végső fázisban már csak a gyógynövénylekvár állaga marad meg. Ez a forma nagyon könnyen felszívódik a szervezetben, és minőségi ájurvédikus terápiát biztosít, amely nagyon jól kiegészíti az ájurvédikus teákat. Ezek megfelelő kombinációit az Ájurvédikus házi gyógykúrákban találja meg.