Az Amalaki kiváló tonikumként hat az egészséges emésztésre, anyagcserére, a vér-, csont-, máj- és szívműködésre. Az ízlelés világunk öt ízét tartalmazza (savanyú, fanyar, édes, keserű és csípős), melyek mindhárom élettani elvet kiegyenlítik, a vátát, a pittát és a kaphát.
Az amalaki az antioxidánsok (az általános oxidációs folyamatokat csökkentő anyagokat, melyek az öregedésért és a sejtek elhalásáért felelősek), bioflavonoidok (vitaminok, melyek a sejtfalak ellenálló képességét fokozzák a szabadgyökök behatolása ellen) és életfontosságú esszenciális aminosavak erős koncentrációjának széles skáláját tartalmazza. Gazdag természetes ásványi anyag és vitaminforrás (kalcium, vas, foszfor, karotin, C, B1 és B2 vitamin).
Mi az ayurvédikus gyümölcsfeldolgozás folyamata?
Az ájurvédikus gyümölcsöket először feldarabolják kisebb részekre, ezután belemerítik könnyű, természetes nádcukorszirupba, amely a legjobb természetes közeg a tartósság megörzésére, és a végén a napon kiszárítják. Ezzel a hagyományos módszerrel elérhető az egészségre jótékony hatással lévő anyagok maximális mennyiségének megőrzése, amelyet a gyümölcs tartalmaz és egyben lédús és ízletes is marad.
A nádcukor testes növény, mely a szárában akár 20% cukrot is tartalmazhat. A fotoszintézis végtermékének köszönhetően szacharózból, fruktózból és glükózból tevődik össze. A szétnyomott szárakból először is kinyerik a sűrű szirupállagú édes nedvet, amelyből aztán kristályosítás folyamatával természetes nádcukor lesz. Az ájurvédikus gyógyászat, mint közvetítőanyagot (anupána) használja fel a gyógynövények hatásainak előkészítésére, kihasználására és irányozottságára. A természetes cukornádszirup melyet az amalaki, mangó, papája, jackfruit, ananász, és a banán tartalmazza támogatja a testszövetek táplálását és kiváló természetes tartósítószerként szolgál.