Az ájurvédikus amalaki gyümölcsből származó finomra őrölt por, más típusú, egészségvédő szuperélelmiszerekkel együtt, 100% RAW minőségben, maximum 45 °C hőmérsékleten készül. Az ájurvédikus gyógynövények vagy gyümölcsök őrölt porából készített italt az ayurvédában „churna“-nak nevezik. A finomra őrölt port meleg vízzel öntik le, és azzal isszák meg. Az instant italokkal ellentétben, ahol az adalékanyagok kémiai oldattá oldják a tartalmát, a tiszta Amalaki italkeverékek nem tartalmaznak tartósítószert vagy adalékanyagot, ezért nem oldódnak fel a vízben. Éppen ellenkezőleg, az ital legértékesebb tartalma a gyógynövények őrölt keveréke, amelyet meleg vízben kell elkeverni, és egy teáskanál méz hozzáadásával meginni. A mézet az ájurvédában a gyógynövények hatásainak közvetítőjeként használják, amelyek így jobban felszívódnak a test szöveteibe.
Az ájurvédikus italok önmagukban vagy gyümölcsturmixokhoz adva is fogyaszthatók. A frissítő ájurvédikus turmixok 11 egészséges és ízletes receptje megtalálható az otthoni receptkönyvünkben.
Az ájurvédikus italok képezik az ájurvédikus immunitáscsomagok alapját is, ahol gyógynövényelixírekkel és ájurvédikus gyümölcsökkel kombinálva egyszerű otthoni terápiát alkotnak az immunrendszer gyors megerősítésére és a szervezet regenerálására.