A füstölők japán hagyomány szerint készülnek, mely családi vonalon generációról generációra öröklődik. A füstölők alapját a szubtrópusi Persea thunbergii fa és a fehér és piros szantálfa együtt adják. Az egyes természetes összetevőket először apróra őrlik, majd vízzel kikeverik. Az így keletkezett masszát kisebb kerek lyukakon átpréselik, ami egy hosszú és képlékeny kötél-félét eredményez. Ezt később feldarabolják, kiszárítják és néhány hónapig érlelik. Az érlelés száraz helységben történik és a megfelelő időtartam eredményezi, hogy a csodálatos virágillat- keverékek létrejönnek.
Jelenlegi hely
Japán illatkeverékek
A hagyományos japán illatkeverékek tisztán gyógynövény, fa, fakéreg, gyanta, moha és fűszer alapúak. Az első illatreceptet már több, mint 1000 éve jegyezték fel. A füstölők használatának célja a helység megtisztítása, egy elmélkedő, letisztult atmoszféra megteremtése és az ember és természet harmóniájának elmélyítése volt.