A Kasmír régió fontos része volt a "Selyemútnak", amely magában foglalta a tea- és fűszer kereskedelmet. A karavánok Kínából Észak-Indián át Közép-Ázsiába, majd a Közel-Keletre utaztak. A Kashmiri Kahwa tea neve arab nyelvből származik, és azt jelenti, hogy „illatos ital”, amelynek serkentő hatása van, mint a kávénak. Az indiai Mughal-dinasztia idején csodálatos kerteket és palotákat hoztak létre Kasmírban, ahol gyakran szolgálták fel ezt az italt. Ezért a Kashmiri Kahwa-t "Mughal teának" is nevezik.
Kangra zöld tea & keleti fűszerek finom keveréke
Elkészítés
Brit stílusú készítés: Öntse le 250 ml forralt vízzel a teafiltert, és hagyja állni 3-5 percig. Saját ízlése szerint adjon hozzá tejet és nádcukrot, szirupot vagy mézet, ízlése szerint.
Indiai stílusú készítés: Forraljon fel 250 ml vizet (¾ csésze) és kb. 70 ml tejet (¼ csésze). Csökkentse a hőt, tegyen 1-2 teafiltert a keverékbe, és hagyja 3-5 percig főzni. Aztán hagyja néhány percig állni. Adjon hozzá ízlés szerint nádcukrot, szirupot vagy mézet.
Ajánlott adagolás
4-5 csésze naponta
Összetétel
Kangra zöld tea, kardamom, fahéj, rózsaszirom, szegfűszeg, mandula, sáfrány